Gastronomijos Pavasaris 2025 – Prancūzijos ir Ukrainos mokyklų bendradarbiavimo šventė Šiaulių technologijų mokymo centre!

Balandžio 2 dieną Šiaulių technologijų mokymo centro Prekybos ir verslo skyriuje įvyko išskirtinis renginys, kuris žymi gražios bendrystės pradžią tarp Šiaulių technologijų mokymo centro, Tarptautinės Ukrainos mokyklos bei Prancūzijos viešbučių ir restoranų verslo mokyklos „École Hôtelière de Paris“.

Renginį papuošė ne tik šiltas svečių priėmimas, bet ir įspūdingi 3 patiekalų pietūs, paruošti būsimų Prancūzijos viešbučių ir restoranų direktorių – „École Hôtelière de Paris“ mokinių. Mokinius lydėjo ir jų darbą koordinavo patyrę mokytojai bei virtuvės šefai. Mokinių profesionalumas ir kūrybiškumas atsispindėjo elegantiškuose patiekaluose ir desertuose, kurie sužavėjo visus dalyvius originaliais skoniais ir nepriekaištingu aptarnavimu.

Susitikimo metu Tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovė Olena Vnukovska, Šiaulių skyriaus vadovas Gedeminas Vyšniauskas bei mokyklos mokytojų komanda aptarė ateities bendradarbiavimo galimybes su Šiaulių technologijų mokymo centru. Ypatingas dėmesys skirtas mokinių mokymosi galimybėms viešbučių ir restoranų verslo srityje, siekiant užtikrinti aukščiausios kokybės ugdymą bei praktikas.

Šis renginys ne tik atskleidė įvairių šalių kultūrų grožį, bet ir parodė, kaip svarbu bendradarbiauti, dalintis gerąja patirtimi, siekiant stiprinti tarptautinius ryšius ir skatinti edukacinį dialogą.

Dėkojame visiems dalyviams ir svečiams, kurie prisijungė prie šio išskirtinio renginio! Neabejojame, kad ateities projektai bus ne mažiau įspūdingi ir sėkmingi.

Dalinamės šventės akimirkomis ir laukiame jūsų įspūdžių komentaruose!

Nuotraukų autoriai Menų ir grožio paslaugų skyriaus mokytojai ir mokiniai.