bg

Konditeris

Būsimasis konditeris mokosi:

  • naudotis gaminių receptūromis;
  • ruošti įvairias tešlas;
  • gaminti ir ruošti įvairius miltinius konditerijos gaminius: bandeles, keksus, sausainius, vyniotinius, pyragus, kreminius gaminius;
  • kepti pusgaminius;
  • ruošti kremus, glajus, šokoladą ir jais puošti konditerijos gaminius;
  • dirbti su technologiniais įrengimais.

Darbo pobūdis.
Įgijęs konditerio kvalifikaciją, gali dirbti duonos ir konditerijos gaminių įmonėse, individualiose darbo vietose ar steigti verslo įmonę.

Mokymasis.
Konditerio kvalifikaciją įgysi Šiaulių technologijų mokymo centre:

Mokymosi trukmė – 15 mėn. Kuršėnų skyriuje.

Mokymosi trukmė – 10 mėn. (išsilavinimas vidurinis + kvalifikacija). Sveikatos priežiūros ir profesinės reabilitacijos skyriuje.